Tutustu kaukolämpöön

ESEllä on reilu kaukolämpö laatumerkki
ESEllä on reilu kaukolämpö laatumerkki

Reilu kaukolämpö -laatumerkki on asiakkaita varten kehitetty. Merkki takaa asiakkaalle, että kaukolämpöyrityksen toiminta on avointa, reilua, kehityshakuista ja tiedottavaa. Merkin myöntää Energiateollisuus ry.


Lue lisää


Kaukolämpö on huoleton, edullinen ja ekologinen lämmitystapa. Kaukolämpöön voivat liittyä kaikki kiinteistöt ikään tai kokoon katsomatta, jos ne ovat kaukolämpöverkon alueella. Kaukolämpö tuottaa tasaisesti ja luotettavasti niin lämpöä kuin lämmintä käyttövettäkin.


Kaukolämpö on ympäristöystävällistä

Pursialan voimalaitos Mikkelissä tuottaa kaukolämpöä yhteistuotantomenetelmällä. Tämä tarkoittaa, että samassa laitoksessa tuotetaan sähköä ja lämpöä. Sähköntuotannossa syntyvä ylimääräinen lauhdelämpö voidaan käyttää kaukolämpöverkossa. Yhteistuotanto on erittäin ympäristöystävällinen tapa tuottaa kaukolämpöä, sillä polttoaineen energia voidaan hyödyntää yli 80-prosenttisesti.


Kaukolämpö on hintakilpailukykyistä

Kaukolämpöä riittää ja sen hintakehitys on vakaa. Kaukolämpö on edullista öljy- ja sähkölämmitykseen verrattuna. Kaukolämpö lisää kiinteistön arvoa ja vähentää sen E-lukua. Kaukolämpö on jakelualueellamme myös merkittävä työllistäjä. Konsulttiyritys Pöyryn tekemän tutkimuksen mukaan kaukolämpö on kokonaiskustannuksiltaan Mikkelin edullisin lämmitysmuoto.


Kaukolämpö on huoletonta

Sinun ei tarvitse itse huolehtia lämmityksestä. Lämmitysjärjestelmä vaatii vain vähäistä huoltoa, joka on mahdollista liittää huoltosopimukseen. Lämmönjakokeskus vie vain vähän tilaa ja mittaritiedot etäluetaan. Lämpöä ja lämmintä vettä riittää aina, eikä suunnittelemattomista katkoista ole huolta.

Katso alta ESEn video kaukolämmöstä.