Rento, Nuuka, EKO Puu ja EKO Aurinko

ESE tarjoaa kiinteistöille neljää erilaista kaukolämpötuotetta: Rentoa, Nuukaa, EKO Puuta ja EKO Aurinkoa

Tällä hetkellä voimassa oleva kaukolämpötuotteemme on nimeltään Rento-kaukolämpö, jossa hinta muodostuu tilausvesivirtaan perustuvasta tehomaksusta ja kulutuksen mukaisesta energiamaksusta. Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti Rento-kaukolämpöön, sitä ei tarvitse erikseen muuttaa. Voit jatkaa rauhallisin mielin rennosti kuten ennenkin.

Nuuka-kaukolämpö on tuotteemme keskivertoa energiatehokkaammille kuluttajille, jotka käyttävät kaukolämmön ohella esim. puupolttoaineita. Nuuka-kaukolämpötuotteessa asiakkaan hinta muodostuu 25 % Rentoa edullisemmasta perusmaksusta ja kulutuksen mukaisesta energiamaksusta, joka on vastaavasti n. 12,5 % Rennon perusenergiamaksua korkeampi.

Voit muuttaa tuotetta Rennosta Nuukaan (tai päinvastoin) kaukolämpötuotteen muutoslomakkeella, tai ilmoittamalla siitä kaukolämpölaskutukseen. Muutos on ilmainen kerran kalenterivuodessa, useammista muutoksista perimme palveluhinnaston mukaisen maksun. Ole Nuuka - Säästä energialaskussasi!

EKO Puu hiilineutraali on korvamerkittyä ja alkuperätakuulla varustettua lämpöenergiaa, joka tuotetaan nimensä mukaisesti hiilineutraalisti. Eko Puu on nimensä mukaisesti puhtaasti puupohjaisilla polttoaineilla tuotettua lämpöä, jonka saat lisäämällä 1,34 € (sis. alv 24 %) Rento-kaukolämmön hintaan / MWh.

Uusinta tuotettamme, EKO Aurinkoa, on mahdollista ostaa rajoitetusti huhti-lokakuussa 1.6.2023 alkaen. EKO Auringolla on kiinteä hinta 64,00 € (sis. alv 24 %) / MWh.

Esimerkki RENTO- JA NUUKA -KAUKOLÄMMÖSTÄ (tapaukset ovat aitoja):


Omakotitalot A ja B, joissa lämmitettävää pinta-alaa noin 150 m2 ja rakennuskuutioita 600 m3. Kiinteistöissä on kaukolämpö 12 kW tilausteholla ja 0,20 m3/h tilausvesivirralla. Talossa A asuu lapsiperhe, jolla suuri käyttöveden kulutus ja huonelämpötilat + 21 astetta. Vuosittainen energiankulutus 23 MWh.

Talossa B asuu eläkkeellä oleva metsuri, jolla on aikaa lämmittää samanlaisen talon varaavaa leivinuunia. Käyttöveden tarve on vähäinen läheisen kesämökin vuoksi. Vuosittainen energiankulutus 10 MWh.

Talossa A asuvan perheen kannattaa säilyttää RENTO-kaukolämpötuote, mutta talossa B asuvan kannattaa muuttaa NUUKA-kaukolämpöön, koska säästöä kertyy kokonaislaskussa reilu 50 euroa vuodessa. Taulukko on laskettu v. 2015 hinnoilla.


ilmoita kaukolämpötuotteen vaihdosta