ESEn kaukolämpö


Kaukolämmön yhteystiedot

Palvelunumerot

Täältä löydät eri toimintojemme palvelunumerot


MIKKELIN KAUKOLÄMPÖ ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ

Etelä-Savon Energia on paikallinen energiayhtiö, joka tuottaa kaukolämmön Pursialan sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksella puupohjaisella polttoaineella – eli metsähakkeella ja metsäteollisuuden sivuvirroilla. Käytämme kattilatekniikan vuoksi myös ripauksen turvetta, joskin luovumme sen käytöstä vuoteen 2035 mennessä. Raskas poltto-öljy ja vastaavat fossiiliset lähteet eivät kuulu valikoimaamme.

Kaukolämpöverkkoihimme on liitetty uusia innovaatioita kuten lämpöakku, aurinkokeräimiä ja lämpöpumpputekniikkaa – olemme ympäristöystävällisen ja uusiutuvan energian asiantuntijoita. Kehitämme uusia tuotteita, kuten keväällä 2021 lanseerattu EKO Puu hiilineutraali kaukolämpö, jonka hiilidioksidipäästöt ovat todistetusti alhaiset (99 grammaa per tuotettu kilowattitunti vuonna 2019/ 83 g CO2/kWh vuonna 2020). Kehitystyö jatkuu ja vuonna 2023 olemme ennustaneet pääsevämme alle 77 g CO2 /kWh, laskutapana hyödynjakomenetelmä.

Lämpöverkko palvelee asiakkaita niin päälämmönlähteenä kuin rinnakkaislämmönlähteenä. Olemme avoimia hybridiajattelulle ja hinnoittelumme on kokonaistaloudellista ja asiakaslähtöistä.

Konsulttiyritys Pöyryn tekemän tutkimuksen mukaan kaukolämpö on kokonaiskustannuksiltaan Mikkelin edullisin lämmitysmuoto. On vaikea löytää edullisempaa investointia, joka kestäisi yhtä pitkän teknisen käyttöiän kuin kaukolämpö! Kaukolämpö onkin kestävän kehityksen ja kiertotalouden kärjessä. Se on edullista verrattuna öljy- tai sähkölämmitykseen ja samalla se nostaa kiinteistön arvoa ja vähentää sen E-lukua.

Kaukolämpö on huolettomin lämmitysmuoto, se vaatii vain vähäistä huoltoa ja lämmönjakokeskus vie niukasti tilaa. Lämpöä ja lämmintä vettä riittää aina, eikä suunnittelemattomista katkoista ole huolta. Energiamittarin lukemat siirtyvät automaattisesti etäluvussa ja asiakas voi tarkastella niitä ja laskujaan ESE Onlinessa reaaliajassa. Helppoa ja vaivatonta!


Oppaat

Kaukolämmön ABC -opas

Tutustu oppaaseen kaukolämmön käytöstä.

KAUKOLÄMMÖN ABC (pdf)

ABC OF DISTRICT HEAT (pdf / English)


USEIN KAUKOLTA KYSYTTYÄ ELI USEIMMIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kokosimme tänne kysymyksiä, joita useimmiten kohdennetaan kaukolämpöön liittyen. Kaukolämpökoiramme Kauko vastaa niihin kootusti oheisen linkin takana.