ESE-konserni

Etelä-Savon Energia Oy (ESE) tunnetaan uusiutuvan energian tuottajana. Historiamme ulottuu 1900-luvun alkuun. Yhtiö aloitti kaukolämmön tuotannon neljäntenä Suomessa vuonna 1958. Tuotamme sähköä Pursialan vastapainevoimalaitoksessamme CHP- eli yhteistuotantona, jolloin syntyvä lämpö johdetaan kaukolämpöverkostoon.

Pursialan voimalaitoksessa käytetään polttoaineena puuta noin 80 %. Pursialan voimalaitoksen lisäksi sähköä tuotetaan osakkuusyhtiöissämme vesi- ja tuulivoimalla.

Tehtävämme:

liiketoimintayksiköt

Energialiiketoiminta

Vastaamme lämmön tuotannosta, myynnistä ja jakelusta Mikkelin keskustassa ja erillisissä taajamissa, mittareiden etäluennasta sekä varalämpökeskusten ylläpidosta.

Voimaliiketoiminta

Pursialan voimalaitoksella tuotetaan sähköä noin 200 GWh, kaukolämpöä noin 400 GWh ja teollisuushöyryä noin 20 GWh vuosittain. Polttoaineena käytetään pääasiassa metsäenergiapuuta, teollisuuden puutähdettä ja polttoturvetta. Pääosa polttoaineista saadaan Etelä-Savon maakunnasta ja alle sadan kilometrin kuljetusmatkasta. Näin myös hankinnan arvo- ja työllisyysvaikutus jäävät pääosin maakuntaan. Polttoaineen hankinta ja voimalaitoksen käyttö työllistävät välillisesti noin 250 henkilöä vuodessa.

Sähkön ja kaukolämmön tuotanto

Tuotamme energiaa usealla eri tuotantomuodolla. Pursialan voimalaitos Mikkelissä tuottaa energiaa puupohjaisilla polttoaineilla ja turpeella. Suomen Luonnonsuojeluliitto on myöntänyt suurimmalle osalle puupohjaisilla polttoaineilla tuotetusta energiasta Ekoenergia-merkin. Vesivoimaa tuotetaan Koskienergia Oy:n vesivoimalaitoksissa ympäri Suomen. Lisäksi tuotetaan aurinkoenergiaa kesällä 2017 valmistuneessa Sun Mikkeli aurinkopuistossa sekä Ristiinan aurinkokeräinjärjestelmällä. Tuulivoimalla tuotettua energiaa syntyy Haminan Mäkelänkankaalla sekä Raahen Kopsassa, joissa ESE on osaomistajana.

Haukivuorella on kaksisuuntainen kaukolämpö, jossa kaukolämpöä tehdään myös paikallisella biokaasulla.

KONSERNITYTÄRYHTIÖT


ESE-Verkko Oy

Vastaamme sähkönjakelusta omalla jakeluverkkoalueellamme. Päätehtäviämme ovat jakeluverkon suunnittelu, kunnossapito ja rakennuttaminen, sähköenergian mittaustietojen käsittely sekä johtotietojen ylläpito sähköisessä karttatietojärjestelmässä. Ylläpidämme myös sähkön varallaoloa ja vikapäivystystä. Myös sähköveron kerääminen ja tilittäminen kuuluu tehtäviimme. Olemme Etelä-Savon Energia Oy:n omistama tytäryhtiö ja kotipaikkamme on Mikkeli.


ESE-Tekniikka Oy

Rakennamme sähkön pienjännite- ja keskijännitejakeluverkot sekä kuluttajaliittymien, katu-, alue- ja liikuntapaikkojen valaistuksia. Huollamme sen minkä rakennamme, joten huoltokohteitamme ovat sähkönjakeluverkot, muuntamot, liikenne- ja katuvalot sekä liikuntapaikka- ja aluevalaistukset. Teemme huoltotöitä tilauksesta, mutta myös pitkäaikaisten sopimusten pohjalta. Pyydä tarjous omasta huoltotyöstäsi asiakaspalvelustamme. Jos havaitset vikoja huoltokohteissamme, pyydämme sinua ilmoittamaan niistä asiakaspalveluun, jotta voimme korjata vian mahdollisimman pian. Olemme Etelä-Savon Energia Oy:n omistama tytäryhtiö ja kotipaikkamme on Mikkeli.

OOO ESE ja OOO Russkij Les

ESEllä on Venäjällä polttoaineen hankintaorganisaatio, josta hankitaan normaalissa markkinatilanteessa noin 5 % Pursialan voimalaitoksen käyttämistä polttoaineista. Hankintaorganisaatio muodostuu kahdesta tytäryhtiöstä. OOO Russkij Les on metsänvuokrayhtiö ja OOO ESE on logistiikkayhtiö. Venäjän toiminnot varmistavat osaltaan polttoaineen saatavuuden markkinoiden häiriötilanteissa.