ESEltä energianhallintaan "rautaa ja softaa"

Foremica- ja Spector8760 -tuotteet julki Vaasa Wind Exchange & Solar -messuilla

foremica energianhallintatuote

Etelä-Savon Energia Oy (ESE) julkisti ti 20.3.2018 Vaasan Wind Exchange & Solar-messuilla energianhallintatuotteensa. Laitteen tuotenimi on Foremica. Vaasassa julkistettiin myös Spector8760, joka on tuotenimi ESEn asiantuntijapalvelukonseptille uusiutuvien energiamuotojen saralla.


Spector8760-tuotenimen alle jäsentyy ESEn valvomo, Foremica-järjestelmä voimalakokoon skaalattuna, projektinhallinta- ja johtamispalvelut sekä huolto- ja asiantuntijapalvelut. Spector8760 vastaa tarpeeseen, jossa uusiutuvaan energiaan satsaavat yritykset haluavat räätälöityjä voimalakokonaisuuksia. ESEn valvomon ja uuden Foremica-tuotteen avulla myös sijoitetun voimalainvestoinnin pääoman tuottoa voidaan tarkkailla ja puuttua mahdollisiin hävikkeihin reaaliaikaisesti. Tämä ominaisuus on käytössä jo Mäkelänkankaan hybridivoimalassa Haminassa.

Foremica-energianhallintatuote soveltuu niin kotitalouksiin kuin taloyhtiöihin ja isoihin voimaloihin. Foremica käyttää koneoppivaa analytiikkaa ja sääennusteita ennustamaan aurinkosähköjärjestelmästä tulevan tuoton. Foremica ohjaa itsetuotetun energian kohteen omaan käyttöön, jolloin asiakas saa parhaimman hyödyn aurinkosähköjärjestelmästään. Jos kohteessa käytetään spot-hinnoiteltua sähköä, seuraa Foremica osaltaan myös sähkönhinnan vaihtelua. Edullisen sähkön aikaan se ohjaa kulutusta esim. lattialämmitykseen tai vesivaraajaan ja kalliin sähkön aikaan järjestelmä välttää kuluttamista. Asumisen mukavuuteen ja toiminnallisuuteen rajoitukset eivät vaikuta. ESE on testannut Foremicaa kuluttajakohteessa, jossa on sähköisen lattialämmityksen lisäksi myös sähköauton latauspiste ja aurinkosähköjärjestelmä.

Foremica-energianhallintajärjestelmä on keskeinen osa 14.3.2018 julkistettua pilottihanketta yhdessä Lumme Energian ja Tieto Finlandin kanssa. Pilottikohde rakennetaan Suur-Savon Sähkön toimitilojen yhteyteen Mikkeliin. Toteutettavassa energiajärjestelmän pilottikohteessa aurinkopaneelien tuotantoa voidaan joko käyttää suoraan kiinteistön sähkönkulutuksen pienentämiseksi, tai varastoida aurinkoenergiaa akustoihin myöhempää käyttöä varten. Konttorirakennuksen parkkipaikalle asennetaan testikäyttöön älykäs taloyhtiöille räätälöity sähköautojen latauspisteratkaisu. Akusto, sähköautojen latauspisteet sekä rakennuksen energiankulutus kytketään keskitettyyn Foremica-järjestelmään, joka optimoi kulutusta ja tuotantoa valtakunnan sähkövoimajärjestelmän jatkuvasti muuttuvien hintojen mukaan.

”Olemme ESEllä erityisen ylpeitä siitä, että pystymme tuomaan markkinoille tuotteen, jolla voidaan vastata moniin tulevaisuuden haasteisiin energia-alalla. Kulutuksen optimointi, tehoreservit, tuotannon ennustaminen ja valvonta ovat asioita, joihin kiinnitetään jo nyt huomiota. Meillä on tarjota näihin haasteisiin kaksi tuotetta: Foremica laitteena ja Spector8760 kokonaisuutena”, kertoo tuotepäällikkö Toni Hannula ESEltä. ”Odotamme innolla yhteistyötä muiden energia-alan toimijoiden kanssa. Jokainen yritys voi brändätä tuotteemme osaksi heidän kokonaisuuttaan. Me tuomme tarjolle järjestelmän ja räätälöidyt lisäarvopalvelut”, Hannula jatkaa.

Lisätietoja:
Toni Hannula
tuotepäällikkö, Etelä-Savon Energia Oy
044 735 3770
www.spector8760.com