Aurinkosähkö

Aurinkosähköä kannattavasti SUN ESE tuotepaketeilla

SUN ESE Koti - Aurinkosähköä kotitalouksille

SUN ESE Kiinteistö -Plus - Yrityksille sekä suurille kiinteistöille

SUN ESE Farmi -Plus - Maatiloille


OTA YHTEYTTÄ


Investoimalla aurinkosähköjärjestelmään tuotat osan käyttämästäsi sähköstä itse ja säästät tulevaisuuden sähkölaskuissa. Aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö on täysin ympäristöystävällistä eikä järjestelmä vaadi jatkuvaa huoltamista, mikä tekee aurinkosähkön hyödyntämisestä vaivatonta. Sähköverkkoon kytkettävät SUN ESE-tuotepaketit mahdollistavat aurinkoenergian hyödyntämisen kotona, mökillä, yrityksissä ja maatiloilla. SUN ESE-aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan aina tapauskohtaisesti asiantuntijan toimesta ja ne toimitetaan Avaimet käteen -periaatteella. Asennuspaikkana toimii yleensä katto, mutta SUN ESE aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa kaikkien kattomateriaalien lisäksi myös maahan tai seinään.


ESE tarjoaa SUN ESE-aurinkosähköjärjestelmät palvelukokonaisuuksina, joihin kuuluu asiakkaalle valmiiksi asennetun aurinkosähköjärjestelmän lisäksi asiantuntijapalvelut. Aurinkosähköjärjestelmät toimitetaan ilman lisäkustannuksia 60km päähän Mikkelistä ja minne tahansa Suomeen matkakustannusten kanssa.


SUN ESE aurinkosähköjärjestelmät

Sun Mikkeli -aurinkovoimala


Aurinkosähköjärjestelmän toimintaperiaate

Sähköverkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmä toimii siten, että aurinkopaneelit tuottavat tasavirtaa, jonka sähköpääkeskuksen läheisyyteen asennettava invertteri muuttaa vaihtovirraksi. Invertteriltä sähkö kulkee turvakytkimen kautta sähköpääkeskukseen, josta se ohjataan omaan kulutukseen tai myyntiin. Kun järjestelmän tuottama aurinkosähkö ei riitä koko sähkönkulutuksen kattamiseen, käytetään sähkö normaaliin tapaan paikallisesta sähköverkosta.

Aurinkosähköjärjestelmän tuotto

Aurinkosähköjärjestelmän tuottoa määrittelee pitkälti auringonsäteilyn määrä. Suomessa aurinko paistaa keskimäärin vuodessa yhtä paljon kuin Pohjois-Saksassa, jossa aurinkosähkön hyödyntäminen on yleistä. Tuotannon kannalta aurinkopaneelien optimiolosuhteet ovat viileässä ja aurinkoisessa säässä, tosin hajasäteilyn ansiosta jonkun verran tuottoa kertyy myös pilvisellä säällä.


Muita aurinkosähköjärjestelmän tuottoon vaikuttavia tekijöitä

  • Suuntaus (etelä on paras ilmansuunta)

  • Asennuskulma (yleensä paneelit asennetaan katon mukaisesti)

  • Varjostukset (aurinkopaneeleihin ei saa osua varjostuksia)


Lisää vinkkejä aurinkosähköjärjestelmistä löytyy Motivan sivuilta ja ESEn aurinkosähkövinkeistä.