Yhteistyö vahvistaa sähkön myynnin hintakilpailukykyä, kehityskykyä ja energia-alan osaamisen kehittymistä alueella

Mikkelin kaupunginvaltuusto hyväksyi Suur-Savon Sähkön ja Etelä-Savon Energian sähkön myyntiliiketoimintojen yhdistämisen yhteisyritykseen.

Mediatiedote
23.5.2017

Mikkelin kaupunginvaltuusto käsitteli 22.05.2017 kokouksessaan Mikkelin kaupungin omistaman Etelä-Savon Energia Oy:n sekä Suur-Savon Sähkö Oy:n suunnitelman sähkön myyntiliiketoimintojen yhdistämisestä yhteiseen sähkönmyyntiyritykseen. Valtuusto hyväksyi maanantain kokouksessa suunnitelman, ja yhtiöiden valmistelutyö hankkeen toteuttamiseksi astui näin merkittävän askeleen eteenpäin.

Perustettavan sähkön myyntiyhtiön liikevaihto nousee yli 80 M€ euroon, asiakasmäärä tulee olemaan yli 105 000, ja henkilöstöä yrityksessä on noin 60. Tavoitteena uudella yhtiöllä on palvella perinteisten toimialueidensa asiakkaita aiempaa paremmin ja lisäksi kasvattaa markkinaosuutta valtakunnallisilla markkinoilla. Yhtiön perustamisen vahvistaa vielä Suur-Savon Sähkön hallitus 30.5.2017 pidettävässä kokouksessaan.

Uuden yhtiön toiminta käynnistyy 1.9.2017, ja kesäkuun aikana tullaan julkaisemaan uuden myyntiyhtiön nimi sekä visuaalinen ilme. Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Kesän aikana asiakkaita tullaan informoimaan uuden myyntiyhtiön kehittyvistä tuotteista ja palveluista.

Kustannustehokkuutta, entistä parempia palveluita ja energia-alan osaamisen kehittymistä

—Millään kilpailevalla energiayhtiöllä tai sähkön myyjällä ei ole juuria tämän alueen ja ihmisten historiassa jo usean sukupolven ajan. Minkään kilpailevan yhtiön perustamisen ja olemassa olon tarkoitus ei perustu alueen asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseen samalla tavalla kuin Etelä-Savon Energian ja Suur-Savon Sähkön. Mikään kilpaileva yhtiö ei työllistä, jaa osinkoja ja tuo verotuloja alueen kunnille samalla tavalla kuin Etelä-Savon Energia ja Suur-Savon Sähkö. Tulemme aiempaakin omistautuneemmin keskittymään olemassa olevien sähkön myyntiasiakkaidemme palvelemiseen, ja hyvällä työllämme ansaitsemaan liiketoiminnassamme kasvua uusien sähkönmyyntisopimusten myötä. Haluamme olla niin omistajien kuin asiakkaidemme luottamuksen arvoisia, toteaa Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

—Sähkömarkkinoiden kilpailutilanteen on kiristynyt pysyväluonteisesti. Yhteistyö Suur-Savon Sähkön kanssa alueellisen vahvan sähkön myyntiyhtiön perustamiseksi oli ylivoimaisesti paras tarjolla ollut ratkaisu palvella sähkön myyntiasiakkaitamme ja kehittää energia-alan osaamista sekä työpaikkoja Mikkelissä, toteaa Etelä-Savon Energian toimitusjohtaja Erkki Karppanen.

Suur-Savon Sähkö – ja Etelä-Savon Energia – konserneissa on useita eri liiketoimintoja, kuten kaukolämpöliiketoiminta, sähkön siirto ja energian tuotanto. Nyt suunniteltu sähkön myyntiliiketoimintojen yhdistäminen perustettavaan uuteen yhtiöön ei koske näitä muita liiketoimintoja muutoin kuin taustaprosesseissa tapahtuvien tukipalveluiden järjestelyiden osalta.

Lisätietoja:
Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy, p. 050 596 5482
Erkki Karppanen, toimitusjohtaja, Etelä-Savon Energia Oy, p. 040 535 9999