Suur-Savon Sähkö ja Etelä-Savon Energia valmistelevat yhteisen sähkönmyyntiyhtiön perustamista

Mediatiedote
Julkaisuvapaa 5.5.2017 klo 16:00

Merkittävä alueellinen yhteistyö energiatoimialalla
SUUR-SAVON SÄHKÖ JA ETELÄ-SAVON ENERGIA VALMISTELEVAT YHTEISEN SÄHKÖNMYYNTIYHTIÖN PERUSTAMISTA

Suur-Savon Sähkö Oy ja Etelä-Savon Energia Oy valmistelevat sähkön myyntiliiketoimintojen, sekä sitä lähellä olevien palveluiden siirtämistä uuteen perustettavaan myyntiyhtiöön. Uuden myyntiyhtiön toiminnan suunnitellaan käynnistyvän syyskuussa 2017. Valmistelu käynnistyi vuoden 2016 loppupuolella, ja lopulliset päätökset liiketoimintajärjestelystä tehdään kesäkuun 2017 alkuun mennessä.

Perustettavan sähkön myyntiyhtiön liikevaihto nousee yli 80 M€ euroon, ja asiakasmäärä tulee olemaan yli 105 000. Uusi yhtiö tavoittelee kasvavaa markkinaosuutta valtakunnallisilla markkinoilla.

Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Kesän aikana asiakkaita tullaan informoimaan uuden myyntiyhtiön kehittyvistä tuotteista ja palveluista.

Kustannustehokkuutta ja entistä parempia palveluita
Suur-Savon Sähkön ja Etelä-Savon Energian sähkön myyntiasiakkaisiin muutos vaikuttaa myönteisesti sähkön myyntiliiketoiminnan kustannustehokkuuden paranemisen sekä vahvistuvan kehityskyvyn myötä. Yhtiöiden omistajille muutos tarkoittaa liiketoiminnan arvon positiivista kehittymistä, sillä yhdistettynä tulevaisuuden talous on vahvempi kuin mitä liiketoimintojen arvot erillään ovat. Syksyllä toimintansa aloittava sähkön myyntiyhtiö on myös henkilöstölle mahdollisuus myönteisempien tulevaisuuden näkymien vuoksi. Henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen.

Sähkön vähittäismyynti vapautui avoimelle kilpailulle syyskuussa 1997, eli tasan 20 vuotta aikaisemmin, kuin nyt suunniteltu myyntiyhtiö aloittaa toimintansa. Sähkön vähittäismarkkinat ovat erittäin kilpaillut, ja menestymisen edellytyksenä on jatkuvasti kehittyvä kustannustehokkuus sekä ketteryys ja kyky kehittää toimintaa.

”Koko energiatoimiala on murroksessa. Nyt valmistellun sähkön myyntiliiketoimintojen yhdistämisen myötä Suur-Savon Sähkö ja Etelä-Savon Energia ottavat sähkön myynnin muutoksen sekä tulevaisuuden ohjakset vahvemmin omiin käsiinsä. Sähkön myyntiyhtiöiden lukumäärä tulee rajusti vähenemään viimeistään 2020 – luvulla kannattavuushaasteiden sekä yhdistymisten myötä. Emme pelkästään jää odottamaan, mitä kiristyvillä sähkön vähittäismarkkinoilla tapahtuu, vaan levennämme hartioitamme, korjaamme ryhtiämme, ja tulemme yhdistetyillä voimavaroilla olemaan yksi sähkömarkkinoiden vahvoista edelläkävijöistä”, arvioi Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

”ESE on tuottanut ja myynyt sähköä asiakkailleen jo 116 vuotta. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä halusimme löytää ratkaisun, jonka kautta sähkön myynti säilyy osana yhtiömme toimintaa, mutta selvästi aiempaa vahvemman organisaation kautta. Tämän järjestelyn avulla voimme varmistaa asiakkaillemme parhaat mahdolliset tuotteet ja lisäarvopalvelut jatkossakin sekä säilyttää työpaikat Etelä-Savossa ”, Etelä-Savon Energian toimitusjohtaja Erkki Karppanen toteaa.

Suur-Savon Sähkö – konsernissa ja Etelä-Savon Energia – konsernissa molemmissa on useita eri liiketoimintoja, kuten kaukolämpöliiketoiminta, sähkön siirto ja energian tuotanto. Nyt suunniteltu sähkön myyntiliiketoimintojen yhdistäminen perustettavaan uuteen yhtiöön ei koske näitä muita liiketoimintoja muutoin kuin taustaprosesseissa tapahtuvien tukipalveluiden järjestelyiden osalta.


Lisätietoja:


Erkki Karppanen, toimitusjohtaja, Etelä-Savon Energia Oy, p. 040 535 9999

Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy, p. 050 596 5482