Jukurit ja ESE tarjoavat Suomen vihreintä jääkiekkoa!

Maailman ensimmäinen ekoenergia -joukkue powered by ese
Mikkelin Jukureista tuli keskiviikkona virallisesti Suomen vihrein ja ympäristöystävällisin liigajoukkue. Jukurien kotikaukalossa Ikioma Areenassa käytettävän Ekoteko-sähkön ja kaukolämmön mahdollistaa seuran pitkäaikainen yhteistyökumppani Etelä-Savon Energia Oy (ESE).

Mikkeliläisseuran liigataival käynnistyy ympäristöystävällisissä puitteissa. Jukurit pyrkii tulevaisuudessa siirtymään uusiutuvaan energiaan myös seuran toimistotiloissa sekä matkustusratkaisuissa.

Puupohjaisilla polttoaineilla tuotetulla Ekoteko-sähköllä on Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-merkki, jonka se on saanut jo vuonna 1998, ensimmäisenä Suomessa. ESEn vuodesta 2010 saatavilla ollut Ekoteko-kaukolämpö on sekin, puupohjaisilla polttoaineilla tuotettua.

Jukurien myynti-ja markkinointijohtajan Joni Vesalaisen mukaan ympäristöystävälliset valinnat ovat merkittävä osa Jukurien yhteiskuntavastuuohjelmaa.

- Seurana tämä on meille äärettömän arvokas asia arvojen sekä valintojen kautta. Me halumme tehdä juuri tämän kaltaista yhteistyötä ESEn ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa, Vesalainen linjaa.

- Luonnollisesti Liigan tarjoaminen Ikioma Areenalla Suomen ympäristöystävällisimmissä puitteissa kuulostaa sekin hyvältä. Tämä on meidän valintamme kantaa vastuuta ympäristön kunnioittamisesta nyt ja tulevaisuudessa, jatkaa Vesalainen.

ESE ja Suomen Luonnonsuojeluliitto näkevät Jukurien viitoittamalla vihreällä tiellä uusia ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

- Uusiutuvan energian käyttäminen omassa toiminnassa on asiakkaalta selkeä osoitus ottaa ympäristöasiat huomioon myös omassa energian kulutuksessaan ja toiminnassaan. On ilo tehdä yhteistyötä Jukureiden kanssa myös tältä osin, toteaa ESEn myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Nykänen

- Jukurit otti etulyöntiaseman jo ennen kauden alkua muihin joukkueisiin verrattuna. Me tietenkin toivomme, että muutkin liigajoukkueet ottavat Jukurien tavoin energiahankinnoissaan kestävyyskriteerit käyttöön. Autamme tässä mielellämme, kertoo EKOenergian kestävyyskriteereitä luomassa ollut ohjelmapäällikkö Riku Eskelinen Luonnonsuojeluliitosta.

Lisätiedot:

Joni Vesalainen
Myynti- ja markkinointijohtaja
Mikkelin Jukurit HC Oy, puh. 044 5831898

Jari Nykänen
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Etelä-Savon Energia Oy, puh. 044 735 3729

Riku Eskelinen
Ohjelmapäällikkö
Suomen Luonnonsuojeluliitto, puh. 050 572 7782