Etelä-Savon Energia Oy osti Enefix Electric Oy:n liiketoiminnan

Yrityskauppa julkistettiin 1.9.2017. Yrityskaupan myötä ESE vahvistaa omaa asiantuntijarooliaan aurinkosähköalalla.

Uusiutuvien energialähteiden lisääminen vaatii sähkö- ja kaukolämpöverkoilta joustoa. Enefix Electricin tuotteilla yhdistetään pientuotannon optimointi, teho- ja taajuusreservit sähkö- tai kaukolämpöverkkoihin. Enefix Electricin Jousto-tuotteet ovat suunniteltu Suomessa ja laitteistot on tehty kestämään pohjoismaisia olosuhteita. Enefix Electric Oy on toimittanut tiedonkeruu- ja analytiikkaohjelman Sun Mikkeli-aurinkovoimalaan, jonka ESE rakensi Mikkelin Pitkäjärvelle kesällä 2017.


ESE halusi Sun Mikkeliä suunnitellessaan ja rakentaessaan ottaa monipuolisesti käyttöön uusia mm. kysynnänjoustoon tarkoitettuja työkaluja. Näin ESEllä on tarjota asiakkailleen kokonaisuuksia, jotka ovat testattu ESEn omassa tuotekehitysympäristössä. Yrityskaupan ja olemassa olevan osaamisen kautta ESEn asiantuntijuus korostuu varsinkin isojen kiinteistöjen ja voimalakokoluokan aurinkosähköjärjestelmien saralla.


”Energia-ala on digitaalisaation ja tuotantomallien osalta murroksessa. Digitaalisaatio integroituu yhä syvemmälle perusenergialiiketoimintaan. Kaupan myötä ESE pystyy luontevasti toimittamaan ja riskittä parantamaan älyverkkoja ja energian älykästä hallintaa tuotteisiinsa. Lisäksi ESE voi tarjota palveluita myös muille energia-alan toimijoille”, toteaa Joona Mörsky Enefix Electriciltä.


Yrityskauppa vahvistaa ESEn edelläkävijyyttä energia-alan murroksessa ja on täten hyvä jatkumo jo tehdylle yhteistyölle. ” Enefix Electric Oy:n tuotteet ja osaaminen ovat huippuluokkaa, jotka sopivat meidän palvelukokonaisuuteemme erittäin hyvin”, jatkaa Toni Hannula ESEltä.


Lisätietoja:
Erkki Karppanen
Toimitusjohtaja
puh. 040 5359 999
erkki.karppanen@ese.fi

Joona Mörsky
Enefix Electric Oy
puh. 050 3379 410
joona.morsky@enefixelectric.com
Toni Hannula
Tuotepäällikkö
puh. 044 735 3770
toni.hannula@ese.fi


Etelä-Savon Energia Oy on Mikkelin kaupungin omistama energia-alan konserni, joka on edelläkävijä ympäristöystävällisen energian tuotannossa, hankinnassa ja jakelussa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli n. 53 miljoonaa euroa ja henkilöstöä yrityksen palveluksessa oli n. 100.


Enefix Electric on vuonna 2014 perustettu espoolainen yritys, joka kehittää älykkäitä sähköverkkoja
.