Näin liityt sähköverkkoon

Rakennatko uutta kotia tai kiinteistöä? Ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä liittymämyyntiimme varmistat kohteesi oikea-aikaisen sähköistyksen.
Rakennatko uutta kotia tai kiinteistöä? Ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä liittymämyyntiimme puh. 044 735 3800 tai eseverkko@ese.fi varmistat kohteesi oikea-aikaisen sähköistyksen. Kiinteistön kytkentä alueen sähköverkkoon edellyttää tiettyjä asioita, jotka selvitetään yhdessä sähköurakoitsijasi ja ESE-Verkko Oy:n asiantuntijoiden kanssa. Liittymistä koskevat tiedustelut käsitellään kahden viikon kuluessa yhteydenotosta.
Voit ilmoittaa uuden liittymän / muutettavan liittymän perustiedot myös oheisella lomakkeella.

Liittymissopimuksella saat oikeuden liittyä verkkoon

Kun liityt sähköverkkoon, tee liittymissopimus ESE-Verkko Oy:n kanssa. Sopimuksessa sovelletaan Energiateollisuus ry:n suosittelemia sähkönkäyttöpaikkojen liittymisehtoja (LE 2019).

Käyttöpaikka liitetään sähköverkkoon liittymisjohdolla

Liittymisjohto on sähköjohto, jolla sähkönkäyttöpaikka liitetään sähköverkkoon. Liittymisjohdon voi rakentaa ESE-Verkko Oy:n Urakointipalveluiden ohella myös riittävät oikeudet omaava sähköurakoitsija. Usein liittymisjohto on asennettu valmiiksi kadunrakentamisen yhteydessä.

Sähköenergian mittaus

ESE-Verkko Oy asentaa käyttöpaikalle sähköenergian mittauksen asiakkaan valtuuttaman sähköurakoitsijan tilauksen mukaisesti. Tilaus tehdään yleistietolomaketta käyttäen vähintään kolme työpäivää ennen toivottua asennusajankohtaa. Mittauskeskus on varustettava siten, että tilatun sähkötuotteen mukainen mittaus on mahdollista asentaa.

Mitä maksaa?

Sähköverkkoon liittymisen kustannukset peritään kertaluonteisina maksuina liittymisen yhteydessä. Liittymismaksu määräytyy liittymän pääsulakekoon mukaan.

Sähkösopimuksen tekeminen

Kun solmit sähkösopimuksen, tulee liittymissopimus olla voimassa. Jos sähkönkäyttäjä on muu kuin liittyjä, solmii sähkönkäyttäjä sähkösopimuksen valitsemansa myyjän kanssa. Sähkönmyyntisopimuksen tulee olla kunnossa ennen työmaasähkön tai lopullisen mittarin kytkentää.

Sähköt työmaalle

Vuokraamme rakentamisen aikaiseen työmaakäyttöön sähkökeskuksia. Työmaakeskuksen voit tilata tilauslomakkeella.