Rento, Nuuka ja EKO Puu

ESE tarjoaa kiinteistöille kolmea erilaista kaukolämpötuotetta: Rentoa, Nuukaa tai EKO Puuta

Tällä hetkellä voimassa oleva kaukolämpötuotteemme on nimeltään Rento-kaukolämpö, jossa hinta muodostuu tilausvesivirtaan perustuvasta tehomaksusta ja kulutuksen mukaisesta energiamaksusta. Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti Rento-kaukolämpöön, sitä ei tarvitse erikseen muuttaa. Voit jatkaa rauhallisin mielin rennosti kuten ennenkin.

Nuuka-kaukolämpö on tuotteemme keskivertoa energiatehokkaammille kuluttajille, jotka käyttävät kaukolämmön ohella esim. puupolttoaineita. Nuuka-kaukolämpötuotteessa asiakkaan hinta muodostuu 25 % Rentoa edullisemmasta perusmaksusta ja kulutuksen mukaisesta energiamaksusta, joka on vastaavasti n. 12,5 % Rennon perusenergiamaksua korkeampi.

Voit muuttaa tuotetta Rennosta Nuukaan (tai päinvastoin) kaukolämpötuotteen muutoslomakkeella, tai ilmoittamalla siitä kaukolämpölaskutukseen. Muutos on ilmainen kerran kalenterivuodessa, useammista muutoksista perimme palveluhinnaston mukaisen maksun. Ole Nuuka - Säästä energialaskussasi!

Uusin tuotteemme EKO Puu hiilineutraali on korvamekittyä ja alkuperätakuulla varustettua lämpöenergiaa, joka tuotetaan nimensä mukaisesti hiilineutraalisti. Eko Puu on nimensä mukaisesti puhtaasti puupohjaisilla polttoaineilla tuotettua lämpöä, jonka saat lisäämällä 1,24 € (sis. alv 24 %) Rento-kaukolämmön hintaan / MWh. 1.1.2023 alkaen Eko Puu hiilineutraalin hintalisä on 1,34 € (sis. alv 24 %).

Esimerkki RENTO- JA NUUKA -KAUKOLÄMMÖSTÄ (tapaukset ovat aitoja):


Omakotitalot A ja B, joissa lämmitettävää pinta-alaa noin 150 m2 ja rakennuskuutioita 600 m3. Kiinteistöissä on kaukolämpö 12 kW tilausteholla ja 0,20 m3/h tilausvesivirralla. Talossa A asuu lapsiperhe, jolla suuri käyttöveden kulutus ja huonelämpötilat + 21 astetta. Vuosittainen energiankulutus 23 MWh.

Talossa B asuu eläkkeellä oleva metsuri, jolla on aikaa lämmittää samanlaisen talon varaavaa leivinuunia. Käyttöveden tarve on vähäinen läheisen kesämökin vuoksi. Vuosittainen energiankulutus 10 MWh.

Talossa A asuvan perheen kannattaa säilyttää RENTO-kaukolämpötuote, mutta talossa B asuvan kannattaa muuttaa NUUKA-kaukolämpöön, koska säästöä kertyy kokonaislaskussa reilu 50 euroa vuodessa. Taulukko on laskettu v. 2015 hinnoilla.


ilmoita kaukolämpötuotteen vaihdosta