Jakeluverkon häiriöt

ESE-Verkko Oy on ottanut käyttöön karttapohjaisen vikatilanteista ja huoltotöiden aiheuttamista sähkökatkoista kertovan palvelun.

Samalla on otettu käyttöön häiriötiedotusjärjestelmän tekstiviesti- ja sähköpostitoiminnot, joiden avulla asiakas voi tilata tiedotteen sähkönjakelun häiriöistä ja huoltokeskeytyksistä matkapuhelimeen ja sähköpostiin.

Karttapalvelussa näytetään keskijänniteverkon (20 kV) vioista ja suunnitelluista keskeytyksistä aiheutuneet sähkökatkot muuntamokohtaisesti. Pienjänniteverkon viat eivät näy tässä järjestelmässä, kuten eivät myöskään asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

Linkistä aukeavasta kartasta voit tarkistaa ajantasaisen ESEn häiriötilanteen.

​Tilaa sähkönjakeluhäiriöiden tekstiviestipalvelu

Tilatessasi tekstiviestipalvelun saat käyttöpaikkaasi koskevat, keskijänniteverkkoa koskevat vikatiedotteet puhelimeesi 06-23 välisenä aikana.

Palvelun tilaus tekstiviestillä:

  1. Lähetä viesti ESE AVAA KÄYTTÖPAIKKANUMERO ASIAKASNUMERO numeroon 18200, esim. ESE AVAA 123456 789012 . Käyttöpaikka- ja asiakasnumerosi löydät sähkölaskusta.
  2. palvelun voit keskeyttää esim. loman ajaksi, lähetä viesti ESE KESKEYTÄ ja jatka palvelua lähettämällä viesti ESE JATKA numeroon 18200.
  3. palvelu on asiakkaalle ilmainen.


Voit tilata tekstiviestipalvelun myös ESEn Online-palvelun kautta netissä. Siellä voit myös muuttaa viestin lähetyksen aikaväliä, muuttaa puhelinnumeroita ja tilata vikatiedotteet myös sähköpostiisi. Mikäli puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi vaihtuu, niin muutokset teet kätevimmin Online-palvelussa.

Muuton yhteydessä palvelu päättyy automaattisesti.