Wind Controller, ESE ja Haminan Energia hoitavat Mäkelänkankaan tuuli- ja aurinkopuiston kunnossapidon

Oululainen Wind Controller on tehnyt sopimuksen Haminassa sijaitsevan Mäkelänkankaan tuuli- ja aurinkopuiston kunnossapidosta Suomen Voima Oy:n kanssa. Wind Controller hoitaa tulevaisuudessa 4 tuulivoimalan sekä yhden aurinkovoimalan etävalvonnan ja -ohjauksen. Palvelu toteutetaan verkostomallilla, jossa Wind Controller ja Suomen Voima ovat sopijaosapuolia ja Wind Controller hoitaa kunnossapidon yhdessä Etelä-Savon Energia Oy:n (ESE) ja Haminan Energian kanssa.


Haminan mäkelänkankaan tuuli- ja aurinkopuisto

Sopimukseen kuuluu lisäksi voimaloiden kunnossapitotyöt, käytönjohtopalvelu sekä varaosapalvelu. Tuulipuiston teho on 8 MW ja aurinkovoimalan 720 kWp.

”Tämä on meille erittäin merkittävä sopimus. Tulemme osoittamaan, että kohteeseen räätälöity, verkoston avulla toteutettava ylläpito voi olla erittäin tehokas tapa hoitaa tuuli- ja aurinkovoimaloiden ylläpito. Lisäksi olemme erityisen ylpeitä siitä, että pääsemme toteuttamaan tämän palvelun täysin suomalaisin voimin”, kertoo Wind Controllerin toimitusjohtaja Kari Koivikko.

Wind Controller tuottaa teknisiä asiantuntijapalveluita uusiutuvalle energialle. Yritys on kehittänyt Oulussa sijaitsevaa ympärivuorokautista etävalvomoaan muutaman vuoden ajan. Valvomon avulla maksimoidaan tuulipuistojen energiantuotanto ja minimoidaan huoltokustannukset.

Mäkelänkankaan tuulipuisto valmistui Haminaan vuonna 2012 ja ESEn toimittama aurinkovoimala otettiin tuotantokäyttöön elokuussa 2016.

“Tämä sopimus on todella hienoa asia meille, jolloin voimme nostaa projektoimamme aurinkovoimalan tuotannon ja suorituskyvyn analysoinnin aivan uudelle tasolle” toteaa ESEn tuotepäällikkö Toni Hannula. ”Voimalaitoksen tuottoa tullaan seuraamaan ja samalla verrataan aurinko- sekä tuulivoimatuottoa keskenään. Tämä konsepti sopii hyvin ESEn aurinkoliiketoimintojen elinkaaripalveluun, jossa tavoitteena on laadukas ja edullinen energia, halvalta vaikuttavan investointikustannuksen tavoittelemisen sijaan”, Hannula jatkaa.

ESE on ympäristöystävällisten energiatuotteiden edelläkävijä, joka panostaa oman sähkön- ja kaukolämmöntuotannon lisäksi biokaasun tuotantoon sekä aurinkosähköratkaisuihin. ESE on panostanut määrätietoisesti aurinkoenergiaan v. 2013 alkaen. Keväällä 2018 ESE julkistaa energianhallintajärjestelmän tukemaan jo entuudestaan vankkaa erikoisosaamista alalla. Referenssikohteina ESEllä Mäkelänkankaan hybridivoimalan lisäksi ovat Mikkeliin v. 2017 valmistunut tutkimus- ja tuotekehitysaurinkovoimala Sun Mikkeli ja keväällä 2018 valmistuva Saimaa Stadiumi-monitoimiareena kokonaisvaltaisine energiaratkaisuineen.

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin omistama paikallinen ja perinteikäs energiayhtiö, joka toimii edelläkävijänä uusiutuvan energian ja energiakaasujen saralla. Yhtiö panostaa erityisesti tuulivoimaan, bioenergiaan sekä LNG-markkinan kehittämiseen. Haminan Energia tuottaa myös monipuolisia huolto- ja kunnossapitopalveluja ammattitaitoisen henkilökunnan voimin.


Lisätietoja:

Kari Koivikko
toimitusjohtaja
Wind Controller
puh. +358 400 162 040

Toni Hannula
tuotepäällikkö
Etelä-Savon Energia Oy
puh. +358 44 735 3770

Heikki Lappalainen
liiketoimintajohtaja
Haminan Energia Oy
puh. +358 40 631 6214