Pitkäjärven aurinkovoimalan nimeksi Sun Mikkeli

Etelä-Savon Energia Oy (ESE) järjesti nimikilpailun Mikkelin Pitkäjärvelle rakennettavaa aurinkovoimalaa koskien. Nimikilpailuun oli mahdollista osallistua kahden viikon ajan Mikkelin hallitustorin Muikkukontilla, Esen toimipisteellä Vuorikadulla tai nettilomakkeella. Nimiehdotuksia kilpailuun tuli 168 kpl. Nimikilpailun voitti mikkeliläisen Ville Karttusen ehdotus Sun Mikkeli. Kilpailuraatiin kuuluivat ESEn edustajien lisäksi Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij ja Mikkelin kaupungin markkinointisuunnittelija Emmi Eronen. Nimikilpailun voittaja palkittiin ESEn isännöimässä Jukurit – Lukko-pelissä ystävänpäivänä 14.2.2017.

SUN MIKKELI ON HYVÄNTEKEVÄISYYDEN VOIMALA


Etelä-Savon Energia Oy:lle valmistuu n.1130 aurinkopaneelia kattava, teholtaan n.300 kWp:n, Sun Mikkeli-aurinkovoimalaitos Mikkelin Pitkäjärvelle 5-tien varteen kesällä 2017.

Etelä-Savon Energia Oy haluaa tehdä pitkäjänteistä hyväntekeväisyyttä aurinkosähkön avulla

Yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille tarjotaan ostettavaksi nimikoituja aurinkopaneeleja. Vastineeksi tästä, ESE sitoutuu maksamaan vuosittain aurinkopaneelien tuottaman sähkön myyntihinnan verran rahaa hyväntekeväisyyteen. Tämä tapahtuu joka vuosi koko aurinkovoimalan arvioidun elinkaaren ajan (n. 20 vuotta). Hyväntekeväisyyteen lahjoitettavan summan määrää kulloinenkin sähkön markkinahinta ja voimalaitoksen vuotuinen tuotto. Hyväntekeväisyys kohdistuu lapsiin ja nuoriin, veteraaneihin sekä saimaannorpan suojeluun. Saimaannorpat saisivat suotuisammat talviolosuhteet, jos käyttäisimme enemmän aurinkosähköä ja muita uusiutuvia energiamuotoja. Lapsiin ja nuoriin satsaaminen kannattaa aina. ESE haluaa Suomen 100. juhlavuonna osoittaa kiitollisuutta myös sotiemme veteraaneille.
ESE on yhteisvastuullinen ja tulevaisuuteen satsaava energiayhtiö. Ympäristöystävällisyys ja paikallisuus ovat ESEn arvoja. Sun Mikkeli on uusi ja erilainen tapa olla pitkäjänteisesti mukana hyväntekeväisyydessä ja yhteisessä vastuun kantamisessa.
Sun Mikkeli-aurinkovoimalalle avautuivat omat kotisivut osoitteeseen: www.sunmikkeli.fi Sivuston kautta voi varata oman nimikkoaurinkopaneelin ja näin ollen olla mukana n. 20 vuoden mittaisessa hyväntekeväisyysprojektissa.
*****
Sun Mikkeli-aurinkovoimalan ja hyväntekeväisyyskampanjan julkistamistilaisuus pidettiin Ikioma-areenalla ystävänpäivänä 14.2.2017. ESEn isännöimään Jukurit-Lukko-peliin ESEn vieraaksi saapui aurinkokuningas Juhani Tami Tamminen. Ottelun 2. erätauolla yleisölle näytettiin video, jolla Erkki Karppanen, Tami Tamminen ja nimikilpailun voittaja Ville Karttunen julkistivat sekä aurinkovoimalan nimen että sen hyväntekeväisyyskohteet.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Erkki Karppanen
puh. 040 535 9999

Tuotepäällikkö Toni Hannula
puh. 044 735 3770