Wind Controller Oy ja Etelä-Savon Energia Oy yhteistyössä kehittämään aurinkovoimalaitosten valvontaa

Wind Contoroller Oy ja Etelä-Savon Energia Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä uudenlaisen aurinkovoimalaitosvalvomon kehittämisestä

Tuulivoimaloiden ja sähköasemien valvontaan sekä voimalaitostarkastuksiin erikoistunut Wind Controller Oy (WiCo) ja aurinkovoimalaitososaamiseen voimakkaasti panostava energiayhtiö Etelä-Savon Energian Oy (ESE) ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä aurinkovoimalaitosvalvomon osalta.


Markkinoilla on selkeä tarve uudenlaiselle valvomopalvelukonseptille, joka kattaa monipuolisesti uusiutuvan energian valvomopalvelut ja huomioi etenkin aurinkovoimalaitoksen elinkaaren hallintaan liittyvät erityistarpeet. Aurinkovoimalaitokset ovat lähes huoltovapaita mutta omaisuuden hallinta vaatii kuitenkin jatkuvaa seurantaa. Voimalaitoksen elinkaaren aikana valvomolta odotetaan muun muassa kunnonvalvontaa, voimalaitoksen suorituskyvyn seurantaa ja sähköntuotannon ennustamista. Näin voimalaitoksen omistajalle pystytään tarjoamaan paras mahdollinen pääomantuotto. Edellä mainitut toiminnallisuudet ovat laajennettavissa WiCo:n olemassa olevaan valvomoratkaisuun ESEn aurinkosähköosaamisen avulla. Tavoitteena on toimittaa asiakkaalle edullisinta mahdollista aurinkosähköä eikä vain laitteita.


Sopimuksen myötä WiCo ja ESE kehittävät yhteistyössä aurinkovoiman valvomopalvelun teknistä toteutusta sekä palvelukokonaisuutta. Yhteistyö aloitetaan ESE:n Mikkeliin rakentaman aurinkovoimalan valvonnasta.


Etelä-Savon Energia Oy (ESE) on Mikkelin kaupungin omistama 116-vuotias energiakonserni. Konserni on edelläkävijä sertifioidun ympäristöystävällisen energian tuotannossa, myynnissä ja jakelussa. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli noin 53 milj. euroa ja henkilöstöä palveluksessa noin 100.


Wind Controller Oy on vuonna 2012 perustettu oululainen asiantuntijapalveluyritys, joka tuottaa palveluja energiantuottajille, tuulipuistojen kehittäjille ja turbiinien valmistajille. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli noin 2,2 milj. euroa ja henkilöstöä palveluksessa 15.

Lisätietoja antavat:
Kari Koivikko, toimitusjohtaja, p. 0400 162 040, Wind Controller Oy
Petri Pelli, tuotepäällikkö, p. 044 735 3840, Etelä-Savon Energia Oy