Pientuotanto ESE-Verkon alueella

Tällä sivulla on tietoa liittyen pientuotantoon ESE-Verkon alueella.

Mihin voin rakentaa?

Oheisesta kartasta näet ESE-Verkon jakelualueen rajat.

Tekniset vaatimukset (alle 100 kVA järjestelmät)

Energiavirasto on laatinut yleisohjeet pientuotannon liittämisestä jakeluverkkoon. Rakennettavan järjestelmän tulee täyttää nämä tekniset vaatimukset.

Pientuotantojärjestelmän suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä ESE-Verkkoon. Näin varmistutaan siitä, että järjestelmästä tulee toimiva ja turvallinen käyttää. Huomioitavia asioita ovat mm. seuraavat:

  • tuotantolaitos on erotettavissa jakeluverkosta erillisellä turvakytkimellä, johon ESEllä on esteetön pääsy
  • kiinteistössä oleva sähkömittari on soveltuva pientuotantoon (tarkistettava tapauskohtaisesti)
  • järjestelmä ja sen osat on merkitty oikein varoituskyltein/-kilvin
  • järjestelmä on turvallinen


ESE-Verkon yhteystiedot:


Puhelinnumerot: 044 735 3836, 044 735 3854 ja 044 735 3800
Sähköposti: eseverkko(at)ese.fi
Osoite: Vuorikatu 19 (PL 166), 50101 Mikkeli


Ennen järjestelmän käyttöönottoa

Täytä oheinen yleistietolomake ja lähetä se sekä järjestelmästä tehty käyttöönottopöytäkirja ESE-Verkolle postitse tai sähköpostilla. Asiakkaan on tehtävä ylijäämäsähkön ostosopimus sähkönmyyjänsä kanssa. Tuotantokohteen käyttöpaikkanumeron saat ESE-Verkolta. Tämän jälkeen ESE-Verkon edustaja käy tarkistamassa järjestelmän ja kohteelle tehdään sähköntuotannon liittymissopimus, sekä sähkönmittaukseen tarvittavat muutokset. Oikein toteutettu järjestelmä voidaan liittää tämän jälkeen jakeluverkkoon. Järjestelmän käyttöönotosta ja tarkastuksesta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Lisätietoja

Energiavirasto valvoo ja ohjeistaa pientuotantoon liittyvissä asioissa. ESE-Verkko noudattaa näitä oheistuksia ja edellyttää sitä myös oman verkkoalueen asiakkailta. Oheisesta linkistä pääset Energiateollisuus ry:n sivuille, jossa on kattavasti lisää tietoa pientuotannosta:

Energiateollisuus - pientuotanto