Näin liityt sähköverkkoon

Rakennatko uutta kotia tai kiinteistöä? Ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä liittymämyyntiimme puh. 044 735 3854 tai ilkka.vaarasuo(at)ese.fi varmistat kohteesi oikea-aikaisen sähköistyksen. Kiinteistön kytkentä alueen sähköverkkoon edellyttää tiettyjä asioita, jotka selvitetään yhdessä sähköurakoitsijasi ja ESE-Verkko Oy:n asiantuntijoiden kanssa.

Liittymissopimuksella saat oikeuden liittyä verkkoon

Kun liityt sähköverkkoon, tee liittymissopimus ESE-Verkko Oy:n kanssa. Sopimuksessa sovelletaan Energiateollisuus ry:n suosittelemia sähkönkäyttöpaikkojen liittymisehtoja (LE 2019).

Käyttöpaikka liitetään sähköverkkoon liittymisjohdolla

Liittymisjohto on sähköjohto, jolla sähkönkäyttöpaikka liitetään sähköverkkoon. Liittymisjohdon voi rakentaa ESE-Verkko Oy:n Urakointipalveluiden ohella myös riittävät oikeudet omaava sähköurakoitsija. Usein liittymisjohto on asennettu valmiiksi kadunrakentamisen yhteydessä. Perimme liittymisjohdon verkkoonkytkemisestä kytkentämaksun.

Sähköenergian mittaus

ESE-Verkko Oy asentaa käyttöpaikalle sähköenergian mittauksen asiakkaan valtuuttaman sähköurakoitsijan tilauksen mukaisesti. Tilaus tehdään yleistietolomaketta käyttäen vähintään kolme työpäivää ennen toivottua asennusajankohtaa. Mittauskeskus on varustettava siten, että tilatun sähkötuotteen mukainen mittaus on mahdollista asentaa. ESE-Verkko Oy perii mittaroinnista palvelumaksuhinnaston mukaisen maksun.

Mitä maksaa?

Sähköverkkoon liittymisen kustannukset peritään kertaluonteisina maksuina liittymisen yhteydessä. Liittymismaksu määräytyy liittymän pääsulakekoon mukaan. Liittymisjohdon kytkemisestä peritään kytkentämaksu ja liittymisjohdon rakentaminen laskutetaan toteutuneiden kustannuksien mukaan. Mittarointimaksu määräytyy asennetun mittauslaitteiston (mittarien) mukaan.

Sähköverkon liittymishinnasto 1.1.2019
Sähkön siirtohinnat 1.3.2019 alkaen

Sähkösopimuksen tekeminen

Kun solmit sähkösopimuksen, tulee liittymissopimus olla voimassa. Jos sähkönkäyttäjä on muu kuin liittyjä, solmii sähkönkäyttäjä sähkösopimuksen valitsemansa myyjän kanssa. Sähkönmyyntisopimuksen tulee olla kunnossa ennen työmaasähkön tai lopullisen mittarin kytkentää.

Sähköt työmaalle

Vuokraamme rakentamisen aikaiseen työmaakäyttöön sähkökeskuksia. Yhteyshenkilömme tavoitat seuraavasti:
044 735 3901 tai aki.kaukonen@ese.fi.

Työmaakeskuksen voit tilata myös tilauslomakkeella.